Bekijk je bedrijf door een andere bril!

By in ,
Bekijk je bedrijf door een andere bril!

Heb je de knoop doorgehakt en beslist om efficiënter te gaan werken?  Fantastisch, dat is al een eerste stap in de goede richting.

Maar hoe begin je daar nu aan?  Als je morgenvroeg de post krijgt; vraag jezelf dan eens af hoe efficiënt je die post verwerkt?  Hoeveel keer open je een mail voor je beslist om er iets mee te doen?
Je stuurt een factuur uit. Staan alle gegevens, die er moeten opstaan, er effectief op?  Zien ze er nog professioneel uit?  Hoe lang duurt het om 1 factuur op te maken?

Je neemt de lijst met de onbetaalde facturen van je klanten; hoe gebeurt het debiteurenbeheer in jouw bedrijf?
Luister eens aandachtig naar je medewerkers als ze de telefoon opnemen.  Doen ze dit zoals jij dat zou willen en behandelen ze de gesprekken accuraat?

Het komt er dus op neer om alle processen en documenten eens door een andere bril te bekijken. Je zal versteld staan van wat je allemaal kan verbeteren.

Bezint eer ge begint, zei mijn grootmoeder altijd.  Het heeft weinig zin om oneindig te vergaderen over die paar zaken die je hebt ontdekt…  Veel beter is om een gestructureerd efficiëntieplan te maken en dit stap per stap uit te voeren.

Wil je snel heel veel te weten komen over jouw bedrijf?  Onze Company Check brengt heel wat aan het licht. Wij begeleiden jouw efficiëntietraject terwijl jij je kunt blijven focussen op je core business.  Neem nu contact op voor een vrijblijvend gesprek.