Halen uw medewerkers alles uit hun beschikbare tools?

By in ,
Halen uw medewerkers alles uit hun beschikbare tools?

Waarom doe je dat op die manier?

Omdat ik dat altijd zo gedaan heb… is een antwoord dat ik vaak krijg. Of omdat men mij dat ooit zo uitgelegd heeft…

Vraag eens aan 3 medewerkers hoe ze een bepaalde taak doen.  De kans is groot dat ze die taak allemaal op een andere manier doen en helaas niet altijd de meest efficiënte.

Mensen zijn gewoontebeestjes en hebben vaak een aanzetje nodig om eens anders te denken of te handelen. 
Zeker met het gebruik van digitale tools wordt er niet altijd efficiënt omgesprongen of wordt er maar 10% gebruikt van de mogelijkheden.

Het loont om tijd uit te trekken om uw digitaal kantoor eens te herdenken.  Annexe gebruikt hiervoor de Brown Paper methode; een leuke manier om samen met uw medewerkers na te denken over hoe ze zo digitaal en efficiënt mogelijk kunnen werken. We bekijken welke werkmethodes en software in uw bedrijf aanwezig is en hoe die nu wordt ingezet. 

Kunnen we meer uit uw digitale tools halen?  Kunnen we mits (kleine) aanpassingen efficiënter werken?  Dienen uw medewerkers opgeleid te worden? 

Annexe kruipt in de huid van uw bedrijf om te begrijpen hoe uw digitale processen lopen en om samen met uw medewerkers te detecteren waar er kan geoptimaliseerd worden.  
Tijdens het Corana telewerken zijn er vast nieuwe mogelijkheden ontdekt; nu is het tijd om de waardevolle ontdekkingen te verankeren!

Interesse om hierover eens te praten? 

P.S. : Wat levert digitale efficiëntie op in uw bedrijf? Meer tijd? Meer werktevredenheid? Betrokken medewerkers? Meer klantentevredenheid? Minder frustratie? Extra geld?

Wanneer u een ding kent en u kunt doen als een die het kent, en wanneer u een ding niet kent en kunt erkennen dat u het niet kent. Dat is kennis!

Confucius

Deel deze tip met uw netwerk

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

One Comment

Comments are closed.