Extra besparing bij digitalisering

By in ,
Extra besparing bij digitalisering
Investeringen in digitale betalings- en facturatiesystemen lopen voor KMO’s soms behoorlijk op.

Om ondernemers te motiveren om te investeren in digitalisering, krijgt u van de Overheid een fiscale aftrek van 13,5 % voor investeringen in e-facturatiesystemen en elektronische betalingssystemen.

TIP 1 : Overleg met uw accountant welke digitale investeringen u plant; hij kan u adviseren i.v.m. de digitale investeringsaftrek van 13,5 %. Let op : De investeringen, die in aanmerking komen voor deze investeringsaftrek, moeten apart op uw factuur vermeld worden. Krijgt u één globale factuur voor een digitaal project, waarvan een deel onder de aftrek valt en een deel niet; dan mag u de aftrek niet toepassen.

TIP 2 : Geef dus tijdig facturatie instructies door aan uw leverancier zodat de factuur meteen correct is en u achteraf geen problemen heeft.
Heel wat verkopers vertellen mooie verhalen.  Vraag grondig door zodat u zeker de juiste software aanschaft.

TIP 3 : Informeer bij uw software leverancier of zijn pakket échte e-invoices kan versturen en automatische betalingen voor uw leveranciers kan genereren.
Een elektronische factuur (e-factuur) is een digitaal bestand, dus geen pdf, dat vanuit het ene geautomatiseerde systeem elektronisch kan worden verzonden naar en verwerkt in het andere systeem

Doorgedreven digitalisering brengt dus dubbel op; u wint tijd (die kost geld) en door de investeringsaftrek bespaart u extra geld.  Veel leveranciers van software zijn niet op de hoogte van deze maatregel.  Vraag er zeker naar als ze niet spontaan een ‘verklaring voor de digitale investeringsaftrek’ aanbieden.

Er zijn software pakketten die de digitale trein gemist hebben.  Dit merk je aan kleine dingen zoals het niet kunnen genereren van OGM nummers op facturen in een facturatiepakket of het niet kunnen genereren van elektronische facturen.  Maar ook aan het versturen van rappels.  In sommige pakketten moet je elke week de klanten afvinken, die geen rappel mogen krijgen!  Dat is inefficiëntie ten top!

Bij een doordachte digitalisering onder begeleiding van kwalitatieve consultants, brengt uw digitalisering écht geld op.  Dat is wat u verwacht, toch?

Venice Business Software kan met 1 druk op de knop al uw échte e-invoices verzenden naar een specifiek e-mailadres bij uw klanten. De betalingen aan uw leveranciers, verzendt u integraal via de geïntegreerde Isabelknop.
Contacteer ons voor een gratis demo.

P.S. Helaas vallen de grote vennootschappen uit de boot voor deze investeringsaftrek.  Maar het goede nieuws is dat er nog tal van andere investeringsaftrek is.  U vindt hier een handig overzicht.

Quote

Het enige wat nog meer pijn doet dan inkomstenbelasting betalen, is geen inkomstenbelasting hoeven te betalen.
Lord Dewar