Welke software is het duurst?

By in ,
Welke software is het duurst?

Hoe bepaalt u de kostprijs van software

Kmo’s weten ondertussen dat de investering in degelijke software zijn geld opbrengt. En investeren in de verkeerde software, kost handenvol geld én een hoop frustratie bij het personeel.  Sommige bedrijven veranderen op 10 jaar tijd 4 keer van software…

Het komt er dus op aan om het kaf van het koren te scheiden in softwareland.
Als CEO of CFO beslissen welke software de beste is voor uw bedrijf, is moeilijk.  Volgens de verkopers is immers hun software de beste en soms ook de goedkoopste.

Als je de software prijzen en de kwaliteit wil vergelijken, kijk je best verder dan de huurprijs of de aankoopprijs. Er zijn immers tal van parameters, die bepalen of software goedkoop of duur en kwalitatief is.  Denk bijvoorbeeld aan de installatie-, de implementatie- en de opleidingskost.  Hoe gebeurt de support achteraf?  Is die enkel per mail of kan je ook telefonische hulp inroepen of hulp via schermovername?  Hoe lang duurt het eer je antwoord krijgt op je vragen? Wat kost het update abonnement?  Welke andere programma’s of add-ons kan je koppelen aan de software?

Een enorm belangrijke en bijna onzichtbare parameter is de efficiëntie van het pakket.
Inefficiëntie zorgt voor tijdverlies bij uw personeel en tijd kost geld. Vraag tijdens de demo zeer gerichte vragen en durf te vragen om concrete handelingen, die voor u heel belangrijk zijn, te demonstreren.  Zo test u meteen de kennis en de degelijkheid van de verkoper.

Bestel hier onze zeer uitgebreide checklist om nieuwe, kwalitatieve software te zoeken; prjis 50 EUR (exclus. BTW).

P.S. : And remember :  If you pay peanuts, you get monkeys

210 Comments

Comments are closed.